Bra exempel på anledningen till att ”alternativmedia” finns

Av | juli 5, 2019

Som du säkert vet brukar media vara otroligt snabba på att skapa drev eller i alla fall uppmärksamma oss läsare på politiker som uttalar sig rasistiskt. Däremot är de inte lika snabba med att uppmärksamma politiker som på falska grunder anklagar andra för rasism – vilket är en precis lika ful handling.

Nyheter Idag och GP (den sistnämnda är inte ”alternativmedia”) är de enda två medier som jag kan se som tagit upp dagens händelse om den socialdemokratiske politikern Håkan Hallengrens tweet där han frågar sig var KD och SD planerar öppna sitt första koncentrationsläger (uttalandet har att göra med den gemensamma lunch Ebba Busch-Thor och Jimmie Åkesson hade). Men eftersom GP gömmer sin artikel bakom betalvägg väljer jag att representera Nyheter Idags artikel här.

Håkan Hallengren har sedan plockat bort sin tweet och bett om ursäkt för det han sade. Men ponera nu att en förtroendevald Sverigedemokratisk kommunpolitiker hade frågat när Liberalernas ledare Nyamko Sabuni planerar att åka hem till Afrika. Media hade varit på det direkt, och inte bara GP då. Men när uttalanden går att ”andra hållet” är man inte lika snabba eller villiga att ta tag i det.

Det här är en av flera anledningar till att ”alternativmedia” startades. Det är också en anledning till att polariseringen är så hög idag, eftersom ingen av medierna (inte de ”alternativa” heller) ens försöker ge läsaren en objektiv version av verkligheten.

Källa: https://nyheteridag.se/s-politiker-funderar-over-var-kd-och-sd-planerar-sitt-forsta-koncentrationslager/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.