Experten talar om hur vi ska agera med oönskade klappar

Av | december 2, 2019

Då var det dags igen, ytterligare en expert som ska berätta för oss hur vi ska bete oss. Det är ingenting i själva budskapet som är partiskt eftersom det handlar om julklappar och inte politik, men jag vill ändå anmärka på den röda tråd som detta är en del av.

Det handlar om att inte låta läsaren tänka själv. Allting ska serveras i färdigpaketerade åsikter, och man lyfter alltid fram personer med fina titlar för att försöka övertyga läsaren om att lyssna eller läsa. Absolut finns det folk med kunskap som man kan lyssna på, men i det här fallet handlar det om en ”vett- och etikettexpert” som mer talar om hur vi ska uppföra oss, snarare än att ge oss fakta.

Artikeln handlar om hur vi ska bemöta personer som ger oss oönskade julklappar. Vi får detaljerade förklaringar hur vi ska bete oss i olika situationer. Varför inte låta folk använda hjärnan och själva fundera hur de ska bete sig? Oavsett IQ-nivå så kan alla människor tänka, men det verkar inte som att SVT vill låta folk göra det. Den här julklappsrelaterade artikeln är långt ifrån den enda där man presenterar en auktoritet (expert, forskare eller liknande) som berättar vad vi ska äta, hur vi ska tolka och vad vi ska tycka.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/expertens-rad-da-ska-du-inte-lamna-tillbaka-julklappen

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.