Ett bevis på hur SVT påverkar folks känslor

Av | november 10, 2019

”Klimatångest” är ett nytt begrepp (endast cirka tio år gammalt) som används flitigt av SVT. Det handlar om personer, framför allt unga tjejer, som mår psykiskt dåligt av klimathotet. Ett hot som SVT skriver om frekvent. Exakt hur farliga klimatförändringarna är, är svårt att säga helt säkert. Mycket baseras på uppskattningar och teorier, eftersom det finns så otroligt många olika faktorer som spelar in.

Det har kommit rapporter om att allting är för sent om vi inte snabbt agerar inom tio år. Att vi måste suga ut koldioxiden ur atmosfären. Att havsytan kan höjas med tio meter på grund av smältande isar. Om man helt okritisk tror på allt som SVT skriver om klimatet är det inte konstigt att man blir orolig.

SVT presenterar alla klimatteorier som fakta, vilket är en stark och bidragande orsak till att folk blir uppskrämda. Det finns även forskare som inte delar oron, men de får aldrig komma till tals. Oavsett hur hotfulla klimatförändringarna verkligen är så är de ett bra exempel på hur SVT kan påverka känslor på en massiv skala. Det kan du ha i åtanke vad gäller andra ämnen också.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/manga-ar-nog-radda-for-att-det-inte-kommer-ga-alls

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.