Erika Bjerström på SVT kritiserar Greta Thunberg

Av | december 11, 2019

Jag brukar ofta klaga på att media, och i synnerhet public service, aldrig kritiserar Greta Thunberg eller hennes rörelse. Man lyfter ständigt fram hennes upptåg helt okritiskt. Men när kritik kommer ska jag självklart lyfta fram den också. Rätt ska vara rätt.

Vad är det som är annorlunda?

Greta får i princip aldrig kritik för någonting i SVT. Men idag fick hon det av Erika Bjerström som är utrikeskommentator hos SVT. Bjerström menar att Thunberg börjar låta alltmer vänsterpopulistisk för att hon tar upp motsättningen mellan ”folket och makten/politikerna”. Att svensk media överhuvudtaget kritiserar Thunberg för någonting måste ses som väldigt uppmärksamhetsväckande. Det sker nämligen extremt sällan.

Och fortfarande är det så att i princip alla artiklar som handlar om Thunberg presenterar hennes ståndpunkter och handlingar på helt okritiska sätt. Detta trots att hon idag är en stor makthavare som har miljontals följare över hela världen. Media ska ju granska makten heter det, så varför granskas inte Thunberg hårdare?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/analys-thunbergs-budskap-blir-alltmer-vansterpopulistiskt

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.