Elisabeth Marmorstein försvarar Annie Lööfs lögn

Av | november 11, 2019

Den 6 december kunde läsare skicka in frågor angående regeringsbildningen, och SVTs Elisabeth Marmorstein svarade på dem. Det var flera som hörde av sig angående det faktum att Annie Lööf tidigare sagt att hon vägrar bli beroende av Vänsterpartiet, men att hon nu kan kan tänka sig släppa fram Stefan Löven som statsminister – vilket kräver de får med sig Vs röster.

Annie Lööf röstade ned Ulf Kristersson som statsminister av exakt samma skäl, fast då var det Sverigedemokraterna som skulle hållas borta från inflytande. Det var inte heller så att Kristensson hade lovat Åkesson eftergifter om han fick deras röster, utan Annie Lööf resonerade att det var tillräckligt illa att Kristersson var beroende av SDs röster.

Lööf har sagt precis samma sak om V tidigare, att de till varje pris ska hållas utanför allt inflytande. Men om hon släpper fram Löfven som statsminister bryter hon mot det löftet, eftersom det alltså kräver Vs aktiva stöd.

Klockan 16:03 publicerades Göran Anderssons (en läsare) fråga hur C kan acceptera stöd från V, något de lovat att de inte skulle göra. Marmorstein svarar då ”Hej Göran, det de brukar referera till är att de inte behöver stöd av V mer än i statsministeromröstningen.” Men det var precis detta stöd som Lööf vägrade ta emot av SD vad gäller Kristersson som statsminister.

Marmonstein försvarar även Lööfs lögn i flera andra av sina svar till liknande frågor. Av någon anledning vill hon inte attackera Lööf för löftet hon brutit.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/marmorstein-svarar-stall-dina-fragor-om-laget-i-politiken-4

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.