Det märks att det svenska medieetablissemanget är genomliberalt när det gäller transor

Av | april 2, 2023

Expressens Fanny Svärd skriver att hon märker en obehaglig retorik om ”barns bästa” mot transor.

Vad är problemet?

I ekonomiska frågor kan man få olika perspektiv beroende på om man läser Expressen, SVT eller Aftonbladet. Så även när det gäller invandringen (numera). Men när det gäller transfrågan råder det fortfarande konsensus bland alla liberala medier – alltså SVT, Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, GP och i stort sett även Svenska Dagbladet.

Problemet är att det knappast råder konsensus bland folket, men när det gäller bland annat transfrågan finns det vissa åsikter som medierna aldrig vill lyfta fram. Jag ska citera Svärd och ge några exempel:

Jag ser allt oftare en obehaglig retorik om ’barnens bästa’ som ett ganska slarvigt smink över homo- och transfobi.
Fobi betyder rädsla, och jag tror inte att merparten av kritiken mot hur transor står och porrar sig inför barn har med rädsla att göra.

Som om barnens bästa inte skulle vara att få se att folk är annorlunda.
Byt ut transorna mot normala män och låt de agera sexuellt framför barn, så skulle folk med rätta skrika ”pedofiläckel”. Mycket har att göra med hur de beter sig och hur de klär sig inför små barn.

Sexualmoralism och skam förökar sig som en äcklig svampinfektion i kommentarsfälten, även här i Sverige.
Vilket har att göra med att de introducerar sexualitet till väldigt små barn.

Man kan alltså bemöta liberala debattörer med sakliga argument, men eftersom alla de traditionella (rikstäckande) medierna är liberala finns det ingen debatt. Alla är ju överens eftersom alla tycker precis likadant.

Vad skulle gjorts bättre?

Börja basera mångfald och representation på åsikter och ideologi då nya journalister ska anställas och anlitas. Hade det funnits gott om både vänsterliberala och högerkonservativa journalister i kåren hade de hållit varandra i schack och ifrågasätt den andra sidan då de gick för långt.

Fundera på följande

Konsensustänkande och grupptryck är extremt farligt för den fria och öppna debatten. Alla har stora problem med detta idag, höger och vänster, liberala och konservativa. Det känns bra att bara prata med folk som håller med en, men man lär sig mycket mer och utvecklas om man pratar med folk som inte håller med en.

Källa: https://www.expressen.se/noje/kronikorer/fanny-svard/jag-ser-en-obehaglig-retorik-om-barnens-basta-/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.