Det är så tydligt hur i princip all svensk, traditionell media avskyr antiabortrörelsen

Av | maj 3, 2022

Ett dokument har läckt från amerikanska högsta domstolen (kallar den för HD) som vill riva upp ett gammalt beslut om fri abort.

Vad är problemet?

Ensidigheten. Den liberala ensidigheten. Det är talande när all traditionell media i princip tycker likadant. SVT, Aftonbladet och Expressen har artiklar där det fokuseras på protesterna mot HDs utkast, och det förekommer inget eller lite fokus på de konservativa som tycker utkastet lovar gott. Varför har vi så många olika medier när alla tycker likadant?

Måste ändå tillägga att SVT gör det bästa jobbet bland dessa tre medier. De är bara lite vinklade i en av artiklarna, genom att välja ut en bild som visar protester och genom att hämta ett citat från demokraten Nancy Pelosi.

Vad skulle gjorts bättre?

Mindre ställningstagande för liberala värderingar, och en objektivare rapportering önskas. I det här fallet hade man kunnat visa lika mycket från abortmotståndare, som från abortförespråkare.

Fundera på följande

En anledning till att ”alternativ” media överhuvudtaget existerar är för att traditionell media i Sverige är genomsyrad av liberalism, och inte bryr sig om konservativa svenskar. Och när någonting blir ensidigt, med ständiga hyllningsreportage för något, och ständiga smutskastningar av något annat, då är polariseringen inte långt borta.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgifter-usa-s-hd-vill-hava-abortgaranti
Källa: https://www.expressen.se/nyheter/usas-hd-pa-vag-att–avskaffa-abortratten/
Källa: https://www.expressen.se/tv/nyheter/lackta-dokument-amerikanska-hd-kan-upphava-abortgaranti/
Källa: https://www.expressen.se/kronikorer/mats-larsson/nya-abortlagen-i-usa-oroar-det-gor-hd-lackan-ocksa/
Källa: https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/34Gj59/wolfgang-hansson-kan-bli-varsta-bakslaget-i-modern-tid-for-kvinnor-i-usa
Källa: https://tv.aftonbladet.se/video/342495/abortgarantin-i-usa-kan-havas-slagit-ner-som-en-bomb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.