Dags för lite veganpropaganda hos public service

Av | februari 2, 2020

På årets Oscarsgala kommer 70 procent av menyn att komma från växtriket. Detta har naturligtvis inte undgått SVT.

Vad är problemet?

Problemet måste ses i sitt sammanhang, snarare än som en enskild artikel. SVT propagerar ständigt och jämt för att vi ska sluta äta kött, sluta flyga och åka bensindrivna bilar, samt att vi drastiskt ska minska på konsumtionen. Ett budskap som är misstänkt likt Miljöpartiets klimatpolitik. Public service publicerar denna typ av artiklar ganska ofta och regelbundet. Syftet är att normalisera och försköna veganism för att få fler svenskar att anamma den kosten.

Man använder sig även en tveksam formulering i videon: ”Hollywood hårdsatsar på att minska koldioxidutsläppen”. Vad gör störst skillnad för klimatet? Att minska alla flygresor och produktion som sker i samband med filmer, eller att erbjuda veganmat under en middag per år? Jag ser det som en symbolhandling av Hollywood, för de vet precis vad de ska visa för att vänstermedier som SVT ska uppmärksamma det med god aptit. Bra publicitet alltså.

Vad skulle gjorts bättre?

Ett mer blandat utbud vad gäller frågorna kött, bil/flyg och konsumtion behövs. SVTs rapportering kring dessa frågor behöver utgå från fler perspektiv, och inte bara från vänster och klimataktivism.

Källa: https://www.svt.se/kultur/oscarsgalan-satsar-pa-veganskt

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.