Aprilskämtens död

Av | april 2, 2021

Hur många tidningar var det som körde aprilskämt i år? Hur lätt är det att upptäcka ett aprilskämt i en miljö där många vanliga artiklar framstår som skämt?

Vad är problemet?

Det finns två problem. Dels tas det alldeles för stor hänsyn till lättkränkta människor, och dels är många artiklar idag så tokiga att de skulle kunna vara skämt. Det är helt enkelt svårt att skilja på skämt och verklighet, och när någon försöker skämta kommer det genast en bunt lättkränkta människor som tagit illa upp och kräver att personen som skämtade kryper till korset och gör avbön.

Aftonbladet rapporterar om hur Magdalena Graaf skämtade om att hon blivit gravid, och gissa vad som händer? Folk blir kränkta för att det kan finnas kvinnor som har svårt att bli gravida.

Vad skulle gjorts bättre?

Media borde sluta ta så stor hänsyn till snöflingor och istället satsa mer på genomarbetade och roliga aprilskämt, annars finns risken att de helt kommer dö ut.

Fundera följande

Vad händer när de som gnäller aldrig blir ifrågasatta av media, utan hela tiden respekterade? Hur påverkar det skämt överlag?

Nu hoppas jag bara att jag inte själv blivit lurad, att Aftonbladet-artikeln i sig var ett aprilskämt! XD

Källa: https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/rg2K4w/fick-hard-kritik-for-aprilskamt–nu-ber-magdalena-graaf-om-ursakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.