Anna-Maja Persson tar ställning för EU, mot Theresa May

Av | mars 8, 2019

SVT ska inte ta ställning heter det. Samtidigt ger den numera ökända paragraf åtta i sändningstillståndet dem rätt att ”kommentera och belysa skeenden”, något aktivisterna på SVT i praktiken förvandlar till partisk opinionsbildning. Idag skriver Anna-Maja Persson en opinionsbildande artikel (som hon väljer att kalla för ”analys”) om att Theresa May försöker göra EU till syndabock.

Det är ingen direkt hemlighet att EU vill göra livet surt för Storbritannien och statuera exempel inför de andra medlemsländerna så att inte fler lämnar. De har konstant sagt nej till i princip allting som Storbritannien lämnat fram som förslag. Det är heller ingen hemlighet att britterna har varit naiva i sin tro att EU bara skulle låta dem lämna unionen ostraffat.

Perssons tyckande är lika ointressant som mitt tyckande om Brexit-frågan. SVT borde ägna sig mer åt riktig journalistik och ingen opinionsbildning. Speciellt inte när man med tvång driver in pengar från alla arbetande svenskar och kallar sig själva för ”opartiska”.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/en-alltmer-desperat-theresa-may-lagger-skulden-pa-eu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.