Aningen totalitära drag hos Aftonbladets ledarsida

Av | januari 3, 2021

Jag brukar inte skriva om ledarsidor då de är öppna med att de är partiska och vinklade. De får väl helt enkelt skriva vad de vill. Men i dagens artikel av Lina Stenberg framgår en lätt form av totalitära drag.

Vad är problemet?

Stenberg inleder artikeln med:
Vaccinmotståndet ska inte ges luft
Alla som kan måste ta sprutan
Visst finns det vaccinmotståndare som grundar sig i mer eller mindre felaktiga uppgifter, och där har såklart Stenberg en poäng. Men det finns också folk som vägrar ta vaccinen för att de är så nya och outforskade. Eller folk som fattat ett personligt beslut att inte ta vaccin i vuxen ålder (då man bestämmer själv) om man till exempel vill att kroppen ska fixa motståndet självt. Och det finns säkert ännu fler anledningar.

Att då skriva en ledarartikel där budskapet är att folk inte ska få något val, utan att alla måste tvångsvaccineras vare sig de vill eller inte, är aningen totalitärt. Förmodligen dessutom kontraproduktivt då folk som är vaccinmotståndare kan känna ännu mer motstånd efter en sådan här artikel. Och vad hände med feminismens gamla slagdänga ”min kropp, mitt val”? Gäller den bara då det passar?

Vad skulle gjorts bättre?

Så länge vi inte lever i en totalitär stat kommer det alltid vara upp till var och en om man vill vaccinera sig eller inte. Aftonbladet borde helt enkelt ta det lite lugnt med tvångskraven.

Fundera på följande

Är det Aftonbladet eller Folkhälsomyndigheten som ska komma med uppmaningar angående vaccin? Ska journalister eller myndighetspersoner kunna tvinga folk att göra något de inte vill? Vad finns det för för- och nackdelar med tvång samt med fria val?

Källa: https://www.aftonbladet.se/ledare/a/Ky6rP5/vaccinmotstandet-ska-inte-ges-luft

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.