Tondövt av TT och Aftonbladet

Av | januari 2, 2021

Den svenske rapparen Yasin Abdullahi Mahamoud har häktats för att sannolikt (den starkare misstankegraden) kidnappat en annan artist. Samma dag som detta blir känt publicerar TT, via Aftonbladet, en artikel som hyllar fem personer. En av dem är Yasin Abdullahi Mahamoud.

Vad är problemet?

Visserligen publicerades Aftonbladets artikel 08:04 idag, och häktningen blev känd strax efter lunch, men man har inte ändrat eller uppdaterat informationen om Yasin under hela dagen. Den här artikeln skriver jag runt 22:00, och då står det fortfarande samma sak hos Aftonbladet. Riktigt tondövt att missa den ändringen.

Vad skulle gjorts bättre?

Eftersom Yasin sitter häktad och riskerar ett långt fängelsestraff borde det vara på sin plats att Aftonbladet plockar bort honom ur sin artikel, eller åtminstone uppdaterar den med kompletterande text. Det är inte så fräscht att hylla någon som kan dömas för kidnappning.

Fundera på följande

Kan Aftonbladet bara ha missat denna artikel på grund av slarv, eller bryr man sig inte? Intressant nog kan jag inte hitta någon artikel idag hos Aftonbladet där det står om Yasins häktning. Tillfällighet?

Källa: https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/weRnqd/fem-namn-du-kommer-att-hora-om-2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.