”Alternativ” medias hyckleri kring lastbilsprotesterna i Kanada är faktiskt skrattretande

Av | februari 11, 2022

Fria Tider skriver att en insamling till lastbilskonvojen i Kanada stoppats av kanadensiska myndigheter.

Vad är problemet?

”Alternativa” medier, och inte bara Fria Tider, har i princip inte skrivit ett ont ord om den här protesten. Detta trots att den nu blockerar en bro som står för 25 procent av handeln mellan USA och Kanada, och trots att Ford tvingats stänga en fabrik på grund av protesterna.

För hur tror du det hade låtit i ”alternativ” media om bron hade blockerats av miljöaktivister från vänsterorganisationen Extinction Rebellion istället? Då hade det garanterat fokuserats på alla negativa aspekter som fanns, men nu undviker man helt att prata om dessa. Beroende på vad det protesteras för, behandlas protesterna olika. Detta faktum börjar bli pinsamt uppenbart i allt fler fall.

Vad skulle gjorts bättre?

Alla medier måste bli mycket bättre på att rapportera om demonstrationer och protester, både traditionella och ”alternativa”. Just nu fungerar de som motståndarlag som var och en försöker övertyga folk att just deras protester och demonstrationer är de moraliskt riktiga.

Fundera på följande

Hur mycket spär media och journalister på polarisering bland folk genom att vinkla, och hur mycket är det vanliga människors eget fel?

Källa: https://www.friatider.se/annu-en-insamling-till-lastbilskonvojen-stoppad
Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/oron-lastbilsprotesterna-sprids-till-usa

En reaktion på “”Alternativ” medias hyckleri kring lastbilsprotesterna i Kanada är faktiskt skrattretande

 1. NN

  Jag har också gjort kopplingen från lastbilsprotesterna till Extinction Rebellion och deras metoder. Den typen av metoder, att förstöra och obstruera, det ska man hålla sig för god för om man vill behålla sin legitimitet.

  Tyvärr är det så att uppmärksamhet är en eftertraktad valuta, och det är när protestanter tar till den här typen av metoder som media ger betalt i uppmärksamhet. Det ursäktar varken lastbilsprotesterna eller Extinction Rebellion. Det är bara ett konstaterande.

  I kvällens Rapport kl 19:30 säger SVT att helt andra grupper ”kan ligga bakom” lastbilsprotesterna, men det framgår inte vilka dessa grupper skulle vara. Det är diffusa anklagelser och ingen grund för dem presenteras. SVT säger också att ”Många svarta och judiska invånare har utsatts av hån och hat.”, men det framgår inte vad detta ”hån” och ”hat” består i, och inte heller att det kan kopplas till lastbilsprotesterna. Hade SVT haft en representant på plats hade denne kunna fråga polischefen i Ottawa om detta.

  SVTs korrespondent Stefan Åsberg berättar att protesterna kan spridas från Kanada till Buffalo i delstaten New York nära östkusten. Själv befinner sig Åsberg i soliga Kalifornien på västkusten och rapporterar utanför arenan där Super Bowl arrangeras. Men där finns inga lastbilsprotester. Varför är inte Åsberg i Ottawa eller Buffalo?
  (https://www.svtplay.se/video/33885534/rapport/rapport-13-feb-19-30-5)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.