Aftonbladet använder ordet ”antirasism” för att sammanfatta hela vänsterns ideologi

Av | juni 27, 2020

Aftonbladet skriver om en sluten Facebook-grupp för poliser där man skriver att Black Lives Matter står för antirasism.

Vad är problemet?

Black Lives Matter är ingen antirasistisk rörelse, det är en vänsterrörelse. Hade den varit antirasistisk hade den inte velat särbehandla svarta och vita. Trots det skriver Aftonbladet följande om en kommentar i gruppen som har att göra med poliskvinnan som knäböjde inför BLM-demonstranterna: ”’Hur skulle det se ut ifall en konstapel i uniform tar upp sin hand och vrålar heil seger?’ skriver en person. En annan menar att knäböjandet är samma sak som en ’blond och blåögd polis som heilar’ och antyder att den som uttrycker sympatier med antirasism i tjänsten borde få sparken.

Man vill alltså få det till att ingen vettig människa ska kunna kritisera någon med sympatier för antirasism. Men det är precis här man behöver granska vad ”antirasism” egentligen är för något. I detta fall är det en täckmantel för ett helt spektrum av vänstervärderingar. Genom att definiera allting från hat mot kapitalism till hat mot polisen som ”antirasism” försöker man med retoriska knep att stämpla alla som inte håller med om samtliga vänstervärderingar som ”rasister”. Och Aftonbladet för vidare detta.

Vad skulle gjorts bättre?

Mindre vinklad rapportering/tolkning skulle vara önskvärt. Istället för att tydligt ta ställning för eller emot kan man som journalist förhålla sig neutral och sedan låta läsaren ta ställning istället. Men då kan man inte påverka folk med opinionsbildning och agendajournalistik …

Vad kan du som medborgare göra?

Ofta framgår det ganska snabbt var en viss rörelse står politiskt. Se upp för både traditionell och alternativ media här, då de hela tiden försöker försvara sina favoriter, och attackera sina ideologiska fiender. Sådan rapportering kommer påverka dig som läsare om du inte är medveten om det.

Källa: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qLGJp0/svarta-svenskar-hanas-i-polisens-slutna-grupp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.