TT lägger ned sin filmkritik, och vissa journalister visar hur totalt verklighetsfrånvända de är

Av | juli 13, 2022

TT, en organisation som producerar och levererar nyheter till landets tidningar, lägger ned sin filmkritik när 2022 är slut. Journalister klagar över detta i SVTs artikel.

Vad är problemet?

Som jag tidigare nämnt flera gånger produceras redan mängder med filmkritik på internet av privatpersoner. Det är inte så att folk inte kan ta del av andras åsikter om en viss film. Man märker hur verklighetsfrånvända vissa journalister är när Gunilla Wedding från Skånska Dagbladet säger:

Vi använder TT:s recensioner både i print och digitala upplagan och upplever att de är väldigt uppskattade i båda kanalerna. Det ger ju konsumentupplysning och läsarna får möjlighet att följa med i diskussionen kring de här filmerna. Det är väldigt viktigt material.

”Upplever”? Är det baserat på känslor eller fakta? Wedding verkar inte heller ha förstått att folk sedan mer än en årtionde tillbaka kan ta del av konsumentupplysning och diskussion på nätet från privatpersoner.

Det är verkligen på tiden att meningslöst proffstyckande går i graven hos åtminstone TT, nu väntar jag på att public service-bolagen slutar publicera personliga åsikter om film, spel och musik också.

Vad skulle gjorts bättre?

Media ska inte syssla med proffstyckande, de ska ägna sig åt riktig journalistik och nyhetsbevakning. Klart att de kan uppmärksamma en storfilm eller liknande, men då ska det presenteras som en nyhet utan tyckande hit och dit.

Fundera på följande

Varför ska public service-bolagen producera innehåll som går att få gratis på nätet? Kan du komma på en enda anledning?

Källa: https://www.svt.se/kultur/tt-lagger-ner-sin-filmkritik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.