Räkna med att abortpropagandan kommer fortsätta ett bra tag till

Av | juli 12, 2022

Sedan amerikanska högsta domstolen beslutade att det är upp till varje delstat att avgöra huruvida de vill ha fri abort eller inte, har svensk traditionell media satt igång en propaganda jag inte sett motstycke till sedan Donald Trump blev president 2016.

Vad är problemet?

Man kan tycka att ett amerikanskt beslut inte direkt påverkar oss i Sverige, men alla aktivister/journalister är nu rädda att abortmotståndare ska få luft under vingarna. Och eftersom aktivisterna i media inte är opartiska vill de nu verkligen få svenska folket att förstå vilket dåligt beslut som amerikanska HD fattade. Debatt är inte intressant, nu handlar det bara om att få folk att tycka rätt, genom att använda sig av grupptryck.

Antalet artiklar som skildrar abortmotståndarna går att räkna på fingrarna. Varje vecka dyker det upp nya artiklar som (i princip) alla pekar åt samma riktning: högsta domstolens beslut var dåligt. Idag skriver Aftonbladet till exempel att män i USA börjar sterilisera sig för att stötta kvinnorna. Poängen här är naturligtvis att spela vidare på narrativet som går ut på att visa vilken enorm folkvilja det finns hos abortförespråkarna. Abortmotståndarna nämns ofta inte överhuvudtaget. Denna kamp vill svensk media distribuera till svenska tittare, så att vi inte ska få för oss att ens tänka tanken på att abortförbud faktiskt kan vara bra.

Problemet är alltså, återigen, den totala ensidigheten. Vi matas med information, men bara från den ena sidan.

Vad skulle gjorts bättre?

Behandla abortfrågan objektivt, inte aktivistiskt.

Fundera på följande

Känner du igen propaganda när du ser den? Minns du hur media behandlade invandringsfrågan innan 2015? Det fanns ingen debatt (som det gör idag), utan allting handlade om vilka som hade rätt och fel. De som var för obegränsad invandring hade per automatik rätt, enbart baserat på moraliska värderingar. Alla andra porträtterades som människor med dåliga värderingar, eller i vissa fall till och med ondskefulla. Abortfrågan är exakt likadan, journalistiken har glömt (eller struntat i) att det finns fler än ett perspektiv. Och vanligt folk verkar som vanligt ha minne som guldfiskar.

Källa: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rEwjma/efter-abortforbudet-i-usa-man-rusar-for-att-sterilisera-sig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.