SVTs speljournalist Effie Karabuda verkar ha glömt bort att Nintendo existerar

Av | december 8, 2021

SVT Kultur skriver en text om bristen på spelkonsoler. I texten och i videon säger SVTs speljournalist Effie Karabuda att det i princip inte finns några konkurrenter till PlayStation 5 och Xbox Series X/S.

Vad är problemet?

Karabuda verkar glömma bort att Nintendo existerar. Visserligen har inte Nintendo Switch exakt samma målgrupp som PlayStation 5 och Xbox Series X/S, men naturligtvis konkurrerar de med varandra. Att inte ens nämna dem tyder på okunskap eller ignorans. Särskilt med tanke på att Nintendo Switch har sålt klart bättre än både Xbox One och Xbox Series X/S.

Vad skulle gjorts bättre?

Sluta låtsas om som att Nintendo inte existerar bara för att de inte konkurrerar om exakt samma målgrupp. Nintendo, Sony och Microsoft är alla tre varandras konkurrenter på tv-spelsmarknaden, precis som att mobilspelen konkurrerar med tv-spelen.

Fundera på följande

Vad är en speljournalist och behöver skattefinansierade public service en sådan överhuvudtaget? En del speljournalister tar betalt för att förmedla sina åsikter om ett spel, på vilka sätt skiljer sig Karabuda från dessa?

Källa: https://www.svt.se/kultur/efter-ett-ar-marknaden-spelkonsolsbristen-vantas-fortsatta
Källa: https://www.vgchartz.com/analysis/platform_totals/ (dessa är ej exakta i sina siffror, men de har har inte fel på tiotals miljoner)

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.