SVT tror att det finns ”icke binära” personer

Av | mars 29, 2019

Det finns som bekant en del människor idag som identifierar sig som något annat kön än man eller kvinna. Alla får identifiera sig som vad de vill, det är inte det som är problemet. Problemet är när samhället börjar acceptera självupplevda kön som fakta. Här har SVT ett ansvar att inte presentera känslor som fakta, med tanke på vilken spridning de har på artiklarna de publicerar.

Ska man skriva om människor som identifierar sig som ickebinära (eller andra påhittade kön eller varianter av kön) ska det tydligt framgå att det handlar om personens självupplevda könsidentitet, vilket det inte gör i dagens artikel. Begreppet ”icke binär” framställs som om det vore fakta. Subjektiva känslor är inte fakta.

Själva artikeln handlar annars om hur Södra Cell försöker få fler kvinnor att bli ingenjör, givetvis baserat på en resultatbaserad definition av jämställdhet. Och naturligtvis inga kritiska frågor från SVT på det, det handlar ju trots allt om en definition de själva brinner för och gärna vill normalisera.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/sodra-forsoker-locka-fler-kvinnor-att-bli-ingenjorer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.