SVT lyfter fram argument mot identitetspolitiken (!)

Av | november 17, 2021

Det här är något man inte ser särskilt ofta. SVT lyfter fram Paula Bieler (tidigare SD-profil) som argumenterar MOT identitetspolitik, i det här fallet att en kvinnlig statsminister inte spelar någon roll, utan att det snarare är kompetensen hos personen som det ska vara fokus på.

Vad är det som är bra?

I normala fall hade SVT bara publicerat den ena artikeln där man intervjuar Islands statsminister, därför att där är budskapet att identitetspolitiken är norm. Men det man gjort nu är att ge plats åt en motståndare till identitetspolitiken, vilket gör att läsaren får båda perspektiven. Riktigt bra!

Dock finns det fortfarande utrymme för förbättring. Till Islands statsminister ställer man inga frågor som ifrågasätter identitetspolitiken, men till Bieler ställer man frågan:

Skulle SD vara redo för en kvinna på partiledarposten?

SVT utgår ifrån ett identitetspolitiskt perspektiv när de formulerar denna fråga, varpå Bieler svarar:

Ja, jag tror ju som sagt inte att kön spelar roll.

Trots detta är det här ändå ett stort steg framåt för en media som är känd för att sällan eller aldrig ifrågasätta den identitetspolitiska ideologin.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/islands-statsminister-om-sexismskandalen-och-att-ledande-socialdemokrater-anvander-kvinnokortet
Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/paula-bieler-om-att-s-profiler-anvander-kvinnokortet-for-magdalena-andersson-idiotiskt

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.