SVT lyckas förstöra ”Sverige möts” på en enda dag

Av | september 20, 2019

Det som började så lovande med en debatt om vindkraften mellan två vanliga människor förvandlades bara på en dag till SVTs vanliga antiköttpropaganda. Tanken med det nya projektet Sverige möts är att minska polariseringen genom att låta två oliktänkande debattera mot varandra. Det vill säga att två polariserade sidor möts ansikte mot ansikte och håller en sansad ton (till skillnad från nätet där folk beter sig ärligare och inte lika hyfsat).

Första dagen av Sverige möts handlade om vindkraften, och två oliktänkande fick debattera mot varandra. Men redan under dag två spårade det, då ämnet byttes till kött. Istället för att fokusera på två oliktänkande debattörer valde SVT att fylla Sverige möts med massor av artiklar som beskriver kött negativt. Skolor tvångsbyter kött mot vegetariskt, frågesport som i princip agerar antiköttpropaganda och artiklar som ska få folk att känna skuld för att de äter kött.

Sverige möts tycker jag var en jättebra idé på pappret, men det tog alltså bara en dag innan SVT flyttade fokus från folket till sin egen propagandamaskin. Trist.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/skolorna-i-goteborg-infor-tva-kottfria-dagar-2020
Källa: https://www.svt.se/special/quiz-vad-kan-du-om-k%C3%B6tt/
Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kottduellen-vilket-kott-ar-bast-for-klimatet
Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/vegetarisk-mat-pa-tullangsskolan
Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/vilket-ar-ditt-basta-kottminne
Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/se-motet-mellan-krogarna-starka-reaktioner-pa-hotellets-kottsatsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.