SVT fortsätter sin vinklade rapportering om Donald Trump

Av | maj 9, 2019

Det pågår mer eller mindre ett krig mellan demokrater och republikaner i USA. Polariseringen har sällan varit så här stor, och den ena sidan försöker hela tiden förstöra för den andra så mycket det bara går. Men istället för att rapportera objektivt fortsätter SVT att ta tydlig ställning för demokraterna genom att undvika att rapportera om saker de blir anklagade för.

Idag skriver de att justitieutskottet i kongressen kommer inleda en rättsprocess mot justitieminister William Barr för lagtrots. Däremot har SVT inte nämnt ett ord om att Barr också sagt det förekom spioneri mot Trumps valkampanj. Förre justitieminister Jeff Sessions håller med Barr om detta.

Vi ska också komma ihåg att SVT under två års tid konstant drev narrativet att det fanns en koppling mellan Ryssland och Trumps kampanj, trots att det alltid bara handlade om anklagelser från demokraterna. Det var aldrig något ifrågasättande om anklagelserna, men idag är det alltså bevisat att det inte fanns något samband. Det finns tyvärr en väldigt stark vinkling från SVT när det gäller amerikansk politik. Lite som när metoo var som hetast och SVT i princip aldrig ifrågasatte kvinnornas berättelser. Att välja sida är inte att utföra opartisk och objektiv journalistik.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-anvander-presidentprivilegium-for-att-skydda-muellerrapporten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.