SVT fortsätter pumpa ut jämställdhet baserad på lika resultat

Av | mars 27, 2021

SVT listar fem områden där jämställdheten backat under viruspandemin. Ja, den resultatbaserade jämställdheten alltså.

Vad är problemet?

Problemet med den resultatbaserade jämställdheten är att den förutsätter tvång. Presterar inte män och kvinnor likadant? Då ska de tvingas in i samma fålla i alla fall! Väljer män och kvinnor olika yrken? Det är inte jämställt, ”uppmuntra” (indoktrinera) män och kvinnor till samma yrkesval istället för att låta dem välja själva.

Den resultatbaserade jämställdheten kan inte acceptera att individer och kön presterar olika. En av de yttersta formerna av tvång är en mansskatt eller en jämställdhetsskatt. Det vill säga att män ska betala skatt till kvinnor för att de tjänar mindre (vilket huvudsakligen beror på olika yrkesval).

SVT och resten av public service har visat ett total ovilja att ens nämnda jämställdhet baserad på lika förutsättningar. Man verkar fast beslutna att mata in det här budskapet tills det fastnar hos alla, vilket är ett maktverktyg media har.

Vad skulle gjorts bättre?

Public service borde nämna den andra definitionen av jämställdhet, till exempel ifrågasätta FNs vice chef för kvinnors rättigheter Åsa Regnér, varför hon bara fokuserar på ett jämställt resultat.

Fundera på följande

Hur många människor känner du som ens känner till att det finns olika definitioner på begreppet jämställdhet? Varför tror du SVT konstant vägrar lyfta fram definitionen jämställdhet baserad på lika förutsättningar?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fn-chefen-om-coronapandemin-en-jamstalldhetskris
Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fn-chefen-om-coronapandemin-en-jamstalldhetskris-1

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.