SVT fortsätter pumpa ut identitetspolitik

Av | april 22, 2021

Två tjejer, varav en entreprenör, klagar över att marknadsföringen av hudvårdsprodukter riktar sig till folk med vit hy.

Vad är problemet?

Att kritik får föras fram i sig är inget problem, men som ofta när det gäller SVT och identitetspolitik förs allting fram ensidigt. Det vill säga, kritiken om att idealhuden skulle vara vit motsägs inte, och andra åsikter eller perspektiv för inte fram. Därför kan jag föra fram en annan syn, nämligen att reklamen visar vita personer kan bero på att majoritetsbefolkningen i Sverige är vit. Jämför gärna med ett land som har svart majoritetsbefolkning och kolla hur reklamen ser ut där. Eller asiatisk majoritetsbefolkning. Ja, där syns flest asiater, och inte så många svarta eller vita. Det perspektivet tog mig ungefär tio sekunder att tänka fram.

Vad skulle gjorts bättre?

Lyft fram flera perspektiv. Det här är något som SVT ständigt och jämt missar när det gäller identitetspolitiken (alltså att det spelar större roll hur någon ser ut än vad personen säger eller tycker).

Fundera på följande

Vad blir effekten av att en del kritik alltid får stå oemotsagd, medan annan kritik oftare ifrågasätts? Vad är det för skillnad på att känna sig exkluderad och att vara exkluderad?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nathalie-var-passar-jag-in-i-hudvardsuniversumet

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.