SVT chockerar när de krediterar Samhällsnytt

Av | mars 5, 2019

Det vanliga är att SVT hämtar nyheter från liberala källor, framför allt när det gäller deras rapportering från USA. Även i Sverige stämmer det till största del, mycket på grund av att all traditionell media i vårt land är liberal. Därför är det extra förvånande att man idag väljer att hämta en nyhet från före detta Avpixlat, som numera går under namnet Samhällsnytt.

Visserligen beskriver inte SVT sajten på ett neutralt sätt, utan nämner att den står nära Sverigedemokraterna. Liknande beskrivningar ger de inte andra nyhetssajter som har nära band till vänsterliberala partier. Men trots detta är det förvånande att de överhuvudtaget nämner Samhällsnytt.

Nyhetsartikeln handlar om Maria Wetterstrand som anklagas för intressekonflikt då hon äger aktier i ett bolag som har som mål att producera förnybart biobränsle. Detta samtidigt som hon hon efter egen utredning föreslagit en lag som ska tvinga fram mer förnybart biobränsle.

Vidare fortsätter man hos SVT att beskriva ideella eller internationella organisationer på ett neutralt sätt, trots att dessa (i det här fallet Transparancy International) ofta är politiska. Genom att kalla Louise Brown från TP för ”korruptionsexpert” får man hennes kritik mot Maria Wetterstrand att framstå som fakta snarare än åsikt. Man hade lätt kunnat presentera henne som ”Louise Brown från organisationen Transparancy International”, men istället väljer man alltså att lägga in värderingar i beskrivningen.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/wetterstrand-bade-utredare-och-aktieagare-en-klar-intressekonflikt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.