SVT bjuder in vänsteraktivisten Greta Thunberg att kommentera regeringens klimatbudget

Av | december 21, 2023

Regeringens budget har fått hård kritik från såväl oppositionen som från högerpolitiker. Men idag beslöt sig SVT för att bjuda in vänsteraktivisten Greta Thunberg, som naturligtvis inte är nöjd med klimatbudgeten.

Vad är problemet?

Dels är Thunberg en dömd aktivist, så varför ska just hon kommentera budgeten? Och dels har SVT extremt svårt för att kritisera eller granska Thunberg. Istället gör man som man gör idag, man låter henne bara prata oemotsagd.

Vad skulle gjorts bättre?

Dömda aktivister, oavsett om det är Greta Thunberg eller Dan Park, borde inte bjudas in som åsiktsbildare för att kommentera regeringens budget. Public service ska inte agera distributionsplattform åt aktivister.

Fundera på följande

Hur många gånger har du sett högeraktivister (som inte är journalister eller politiker) bjudas in till SVT för att kommentera vänsterregeringars budget eller beslut?

Jag frågade Vilma Gudmundsson på SVT

Hej!

Mitt namn är Kai och jag driver sajten mediegranskaren.se.

Jag har två frågor om din artikel som publicerades tidigare idag:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringens-klimatbudget-kritiseras-av-aktivisterna

Varför väljer ni på SVT att bjuda in en dömd vänsteraktivist (Thunberg har tidigare propagerat för att avskaffa kapitalismen) för att kommentera och därmed åsiktsbilda om regeringens klimatbudget?

Hade ni bjudit in den dömde högeraktivisten Dan Park för att kommentera en vänsterregerings kulturbudget? Det har jag aldrig sett att ni gjort (inte specifikt Park, men en högeraktivist).

Om du väljer att svara kommer ditt svar att publiceras i sin helhet på min sajt.

Vilma Gudmundsson valde att inte svara.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringens-klimatbudget-kritiseras-av-aktivisterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.