SVT bjuder in rapparen 1.Cuz till Sverige möts – hade de även bjudit in en nazist?

Av | februari 22, 2020

Sverige möts går ut på att två personer med vitt skilda åsikter möts och debatterar mot varandra. I det här avsnittet samtalar rapparen 1.Cuz och socialdemokraten Lars El Hayek.

Vad är problemet?

Själva artikeln i sig är inget problem. Man kan tycka vad man vill om rapparen 1.Cuz, och det är precis det som är meningen också med en sådan här debatt. Två helt olika människor möts, och tittaren avgör själv vad han tycker, baserat på det som deltagarna säger och för fram.

Problemet här är att SVT aldrig skulle bjuda in någon från, säg, NMR att delta i Sverige möts. Nazister vill man isolera, men 1.Cuz har själv ett kriminellt förflutet med två års fängelsestraff för grovt brott (som vi inte vet vad det är). Så den stora frågan är varför SVT använder dubbla måttstockar. Bjuder man in rappare som skriver texter om att skjuta poliser borde det inte vara några problem att bjuda in nazister som vill använda våld för att förändra samhället. De sitter liksom i samma båt.

Vad skulle gjorts bättre?

Bjud in alla typer av människor till Sverige möts, och sluta isolera vissa grupper. Sluta med dubbelmoralen och de dubbla måttstockarna. Det här är ett solklart exempel på hur SVT vinklar med hjälp av selektivt urval av gäster.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rapparen-1-cuz-moter-kritiker-lars-el-hayek-s-i-mote-om-hiphopens-texter

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.