SVT agerar megafon åt miljöaktivister

Av | september 4, 2020

Är det public service roll att lära befolkningen vad de ska äta? Det kan man tro efter dagens artikel om miljörörelsen Reformaten.

Vad är problemet?

Dels ställs det inga kritiska frågor alls, utan det är tydligt att SVT används som en megafon åt rörelsen. Och dels finns det direkta uppmaningar i videon att äta mer vegetariskt. Är det verkligen skattefinansierade public service roll att mata folk med direktiv om vad de ska äta? Det påminner mig lite om Socialstyrelsen på 70-talet som gav folk förslag på vad de skulle äta till frukost. Vi vet ju alla hur farligt det är när folk får fatta beslut själva.

Vad skulle gjorts bättre?

Jag som inte ens är journalist hade lätt kommit på en kritisk fråga till denna rörelse: ”Skulle det inte vara bättre att börja i ett land som Kina, än i Sverige? Klimatet är ju en global fråga, inte en svensk.” Sedan är det inte public service roll att uppmana folk vad de ska äta.

Vad kan du som medborgare göra?

Var en självständig tänkare, för om du är det kan du alltid göra medvetna val. Vill du äta mer vegetariskt ska det ske på dina villkor, inte på grund av att SVT försöker påverka dig.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/i-greta-thunbergs-spar-fler-unga-rorelser-vaxer-fram

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.