Svenska Victoria’s Secret går i konkurs, och som läsare ser man varför man ska läsa hos flera medier

Av | januari 12, 2023

Hos Aftonbladet, Expressen och Fria Tider går det att läsa att underklädesmärket Victoria’s Secret går i konkurs i Sverige.

Vad är problemet?

Aftonbladet och Expressens artiklar är snarlika, medan Fria Tider lyfter fram att Victoria’s Secret för bara ett och ett halvt år sedan började använda sig av feta modeller. Det finns två problem här. Dels att Aftonbladet och Expressen inte ens nämner denna faktor, och dels att Fria Tider skriver att de feta modellerna var anledningen till konkurs. Hur vet de att det var så? Det kanske var tvärtom, att bolaget var för sena med att använda sig av feta modeller?

Vad skulle gjorts bättre?

Aftonbladet och Expressen borde ha nämnt de feta modellerna, då det var en så pass stor omsvängning i företagets policy, och Fria Tider borde ha låtit den faktorn vara öppen för tolkning, istället för att slå fast att det var tjockisarna som gjorde att den svenska delen av Victoria’s Secret gick i konkurs.

Fundera på följande

Läs alltid hos olika medier, men bearbeta och filtrera allt du läser. Glöm aldrig att alla medier vill få dig att tänka och tycka på ett visst sätt.

Källa: https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/Xb5WAW/underkladeskedjan-victorias-secret-i-konkurs-i-sverige
Källa: https://www.expressen.se/nyheter/victorias-secrets-svenska-butiker-i-konkurs/
Källa: https://www.friatider.se/efter-pk-satsningen-victorias-secret-i-konkurs-i-sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.