SRs spelexpert Effie Karabuda tillför ingenting jämfört med en vanlig YouTuber

Av | januari 20, 2022

Microsoft har köpt upp tredjepartsjätten Activision Blizzard för hisnande 600 miljarder kronor (som jämförelse kostar de tre public service-bolagen svenska skattebetalare 8,7 miljarder kronor per år). Men vad har SRs spelexpert att tillföra det vi redan vet?

Vad är problemet?

SVT skrev en bra artikel om nyheten den 18 januari, och den hade räckt. Idag lägger man till ytterligare två artiklar på ämnet, varav den ena handlar om spelexperten Effie Karabuda som spekulerar vad affären kan leda till på sikt. Problemet är bara att YouTube är full av videor som gör exakt samma sak, och dessutom mycket bättre. Och framför allt gratis.

För varför ska vi betala skattepengar för att Karabuda ska spekulera, när vi lika gärna kan hålla oss till fakta (den första artikeln) eller lyssna på gratis spekulationer som produceras av fans och andra spelexperter? Det är totalt meningslöst och kan närmast liknas vid att spola ned skattepengar i toaletten.

Vad skulle gjorts bättre?

Den första artikeln hade räckt. Ingen ska behöva betala för Karabudas gissningar och åsikter.

Fundera på följande

Tror du folk tänker på att precis allting public service-bolagen gör kostar skattepengar? Tror du folk inser att mycket av det som SVT och SR producerar redan finns gratis (och reklamfritt om man har den goda smaken att använda någon form av reklamblockerare)? Det tror inte jag.

Källa: https://www.svt.se/kultur/klart-microsoft-koper-activision-blizzard
Källa: https://www.svt.se/kultur/spelexperten-man-vill-inte-att-spelen-ska-bli-slatstrukna

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.