SR nämner inte att Hizbollah är en terrororganisation

Av | oktober 21, 2023

SR skriver en artikel om att oron i Libanon växer för att kriget mellan Hamas och Israel ska utvecklas till ett regionalt krig.

Vad är problemet?

Hizbollah är, precis som Hamas, terrorklassad av en mängd västländer (bland andra USA och organisationen EU). Ändå kallar SR dem för ”den mäktiga shiarörelsen”. Det är väl ungefär som att kalla NMR för ”den mäktiga nationaliströrelsen” – och det hade SR naturligtvis aldrig gjort.

Vad skulle gjorts bättre?

Både SVT och SR har varit duktiga på att stämpla Hamas som terrororganisation. Kanske var dagens artikel bara en engångsföreteelse, men naturligtvis ska Hizbollah alltid stämplas som en terrororganisation i alla artiklar.

Fundera på följande

Hizbollahs övergripande mål är att förinta staten Israel, och det har det alltid varit. Hur ofta hör du det hos SR? Jämför gärna hur SR rapporterar om Ryssland och Putin, jämfört med Hizbollah.

Jag frågade Ekot på SR

Hej!

Mitt namn är Kai och jag driver mediegranskaren.se.

Jag undrar varför ni inte nämner att Hizbollah är en terrorklassad organisation (av USA, EU med flera) i den här artikeln:

https://sverigesradio.se/artikel/oro-i-libanon-tydligt-att-hizbollah-forbereder-sig

Och trots att ni snabbt går igenom Hizbollahs historia nämner ni inte heller att deras övergripande mål alltid varit att förinta staten Israel. Varför nämner ni inte detta?

Väljer ni att svara kommer ert svar att publiceras i sin helhet på min sajt.

Källa: https://sverigesradio.se/artikel/oro-i-libanon-tydligt-att-hizbollah-forbereder-sig

Kategori: SR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.