Socialdemokratiska Aftonbladet kritiserar hellre Magdalena Andersson är muslimer

Av | februari 5, 2023

Aftonbladets Elina Pahnke skriver en opinionsartikel som läggs på högen av opinionsartiklar som vägrar kritisera muslimer angående koranbränningarna.

Vad är problemet?

Trots att Aftonbladet är en socialdemokratisk tidning kritiserar man hellre partiledare Andersson än muslimer. Artikeln handlar om att muslimer smutskastas, men nämner såklart inte ett ord om deras beteende då koranen bränns. Det är som om journalisterna ser muslimer som utvecklingsstörda små barn som inte kan hjälpa att de blir aggressiva och våldsamma. Istället ska blicken alltid vändas mot något annat som det inte är lika synd om.

Jag vägrar tro att Pahnke och andra journalister, som inte vill se muslimernas ansvar i korankonflikten, är så korkade som de låter. Jag tror istället de försöker sälja klick genom att trolla, uppröra och provocera. Vilket är lite intressant med tanke på sammanhanget.

Vad skulle gjorts bättre?

Skapa en offentlig debatt där man ifrågasätter muslimernas beteenden då någon bränner deras heliga bok. Jag har fortfarande inte, sedan korankravallerna påsken 2021, sett en enda journalist ur traditionell media som gjort det.

Fundera på följande

Vad är den egentliga anledningen att journalisterna beter sig på det här sättet? Är de ideologiskt motiverade att aldrig kritisera en offergrupp (kvinnor, islam, HBTQ och så vidare), eller vill de bara skapa uppmärksamhet och tjäna pengar?

Källa: https://www.aftonbladet.se/kultur/a/P4jlW0/elina-pahnke-om-yttrandefrihet-islam-och-nato

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.