Samnytt letar lite väl länge efter fel hos SVT

Av | augusti 20, 2022

Samnytt brukar precis som jag kritisera SVT för vinklade nyheter, men ibland tycker jag de går för långt. Den här gången handlar det om finansminister Mikael Dambergs framträdande i SVT.

Vad är problemet?

Det finns egentligen många exempel att lyfta fram, men jag nöjer mig med ett den här gången. Samnytt skriver:

För säkerhets skulle upprepade SVT:s nyhetsankare också sedan att det S-regeringen ’genom effektiva och träffsäkra åtgärder’ vill göra är att som räddare i nöden stötta ”alla svenskar med små marginaler”, för den händelse någon skulle ha missat budskapet från Damberg själv.

Det SVT gjorde här (du kan själv kolla i videon som Samnytt länkar till, detta uttalande finns kring 20:10) var att sammanfatta vad Dambergs argument var, inte hjälpa Socialdemokraterna att upprepa ett budskap som sanning. Den här typen av sammanfattning för SVT för alla partier.

Problemet är när Samnytt överdriver sin kritik och griper efter halmstrån. Det gör också att SVT lättare kan slå ifrån sig kritik och hävda att kritikerna överdriver. Är man riktigt nitisk kan man hitta fel på precis allting.

Vad skulle gjorts bättre?

Sluta överdriv kritiken, och leta inte efter fel som inte finns.

Fundera på följande

Tycker du att jag överdriver min kritik mot SVT på samma sätt som Samnytt? Kom alltid ihåg att tänka kritiskt, oavsett vem det är som säger något.

Källa: https://samnytt.se/finansministern-skulle-prata-lagkonjunktur-i-svt-tillats-i-stallet-hetsa-mot-sd/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.