Samnytt fortsätter körsbärsplocka de värsta muslimerna man hittar

Av | juni 17, 2022

Att Samnytt inte gillar islam råder det inga tvivel om. Så fort något extremistmuslim säger något dumt är Samnytt på bollen fort som bara den.

Vad är problemet?

Den här artikeln är ytterligare ett exempel på hur man endast skriver om islam och muslimer då det dyker upp något negativt. Samnytt vill inte blanda upp de negativa artiklarna med neutrala och positiva, för då bryts deras narrativ. Då kanske läsarna inte längre får bilden av islam som något hotfullt och negativt.

Vad skulle gjorts bättre?

Det finns många muslimer som sköter sig, som betalar skatt och som inte hatar kristna och judar. Skriv lite om dem också! Ge läsaren en bättre helhetsbild så att man ser verkligheten för vad den är: att det finns muslimer som inte accepterar svensk yttrandefrihet, men att det också finns muslimer som gör det. Man behöver inte bli PK bara för att man skildrar verkligheten på ett mer rättvisande sätt.

Fundera på följande

Om du bara läser om muslimer som Basem Mahmoud, vad får du då för bild av muslimer som grupp? Och om du bara läser om muslimer som ger polisen blommor och choklad, och som beskriver sina drömjobb i Sverige, vad får du då för bild? Och vad får du för bild om du läser om båda delarna?

Källa: https://samnytt.se/video-imam-om-judarna-grisars-och-apors-avkomma/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.