Samhällsnytts hat mot vindkraften börjar bli tröttsamt

Av | maj 20, 2021

Vindkraften orsakar sömnrubbningar för folk som bor i närheten av dem, enligt en studie som genomförts vid Göteborgs universitet. Samhällsnytt hämtar den här informationen från SVT.

Vad är problemet?

Den här artikeln i sig är inte problemet, men det råder ingen tvekan om att Samhällsnytt har som mål att prata illa om vindkraften och propagera för kärnkraften om man ser till hur de skriver om ämnet över tid. Konservativ media tenderar att göra det. SVT har som sagt också skrivit om studien, men de har en betydligt bättre variation av positiva och negativa nyheter vad gäller vindkraft.

Vad skulle gjorts bättre?

Hur skulle det vara om Samhällsnytt gav en komplettare bild av verkligheten vad gäller vindkraft? Inte bara skriva om negativa aspekter, utan om positiva också. Verkligheten har precis som mynt alltid två sidor, och då vore det på sin plats att vi läsare får ta del av båda så vi kan bilda oss våra egna uppfattningar.

Fundera på följande

Är det för att konservativa generellt har en negativ inställning till ”nymodigheter” som konservativ media tenderar att vara för kärnkraft och emot vindkraft? Tänker du på att du ofta tar del av vinklade nyheter när du läser om energifrågan hos Samhällsnytt (särskilt om de skriver något som du själv gillar)?

Källa: https://samnytt.se/bekraftat-vindkraftverk-orsakar-somnrubbningar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.