Samhällsnytt rapporterar missvisande om Kate Hopkins

Av | november 10, 2019

Enligt Kate Hopkins själv slog den brittiska polisen till mot en adress där de trodde att hon befann sig. Anledningen ska ha varit att hon postade information om muslimska gäng som våldtagit kvinnor och flickor. Jag är inte säker på om detta var den enda anledningen, det är svårt att hitta objektiv information.

Vad är problemet?

Samhällsnytt presenterar Kate Hopkins som en ”brittisk journalist”, när hon i själva verket är tydligt högerkonservativ. Man skriver även något som saknar konkreta belägg: ”När Robinson först arresterades, enligt många utan laglig grund, startades en namninsamling för att få till stånd en disciplinär åtgärd mot domare Marson.” Vilka är ”många”? Dessutom återger Samnytt Hopkins ord utan att ifrågasätta något hon säger, eller ta in röster som gör det.

Vad skulle kunna ha gjorts bättre?

Samnytt borde ha berättat att Kate Hopkins var högerkonservativ samt ifrågasatt det hon sade, och inte bara lyfta fram det helt okritiskt. Men eftersom Samnytt själva är högerkonservativa är de inte lika pigga på att granska ”sina egna” som vänsterliberaler.

Källa: https://samnytt.se/polis-slog-till-mot-journalist-skrev-om-pedofilgang-tvingas-avpublicera-under-hot-om-domstolstrots/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.