Samhällsnytt försöker få det att låta som om Fredrick Federley kände till sambons brott

Av | december 1, 2020

Centerpartisten Fredrick Federley bodde tillsammans med en dömd pedofil. Det har han själv i praktiken skrivit på Facebook. Men Samhällsnytt gör sitt bästa för att få det till att Federley kände till vilka brott sambon begått.

Vad är problemet?

När man kommer med så oerhört allvarliga anklagelser som Samhällsnytt gör, bör man ha mer kött på benen än vad anonyma grannar påstår. Man bör dessutom söka eller kontakta Federley själv för att få höra hans version. Samhällsnytt skriver att de söker sambon, men det står ingenting om att de försökt kontakta Federley själv. Det återstår naturligtvis att se vad som är sant, men tills vi vet det borde media vara väldigt försiktiga med vad de försöker få att låta som sanning.

Vad skulle gjorts bättre?

Sök Federley för att få hans version. Sprid inte rykten när det gäller så allvarliga brott som sexuella övergrepp på barn.

Vad kan du som medborgare göra?

Fundera själv på hur du hade mått om media börjat sprida rykten eller spekulera kring huruvida du kände till oerhört allvarliga brott eller inte som begåtts av personer i din närhet.

Källa: https://samnytt.se/vittnesmal-federley-visste-om-barnvaldtakterna-ville-visa-oss-domarna/

11 reaktion på “Samhällsnytt försöker få det att låta som om Fredrick Federley kände till sambons brott

 1. Omtanke till Fredrik

  Ta reda på fakta prata med Fredrik låt han få en chans till att yttra sig
  Jag är då rakt ingen Centerpartist men när jag läser allt detta om honom och lyssnar på tv då blir jag bara arg och ledsen för hans skull

  Varför trycka ner honom så han faller ihop när de är den mannen han valde i sitt liv som betett sig som en mäshnuun

  Låt Fredrik få komna tillbaka och ge sin bild och vad han har och säga om allt

  De som ör fri från synd kan kasta den första stenen
  Tror inte fru Annie är så oskyldig hon heller i sitt liv eller vi som skriver här
  Detta som hänt är givetvis så hemskt så de är inte klokt
  Att ge sig på oskyldiga barn som har livet framför sig som ska ut i världen och älska livet som Gud gett dom vad ska de tro och hur ska deras liv kantas framöver
  Hårda straff ska de ha som ger sig på barn ( hur kan man ens tända på barn ) ja ja vem är väl jag till att domna !!! Ingen

  Låt Fredrik va så han kan återhämta sig och få ge sin förklaring till de som hänt sluta skriva så mycket ont om honom innan ni vet vad han visste om detta
  Jag säger inte att han inte visste men vad och hur mycket ljög sambon

  Det finns ingenting gömt som inte skall komma till synes inget dolt som skall komma till synes

  Så är de

  Svara
  1. Weasel

   @ omtanke om fredrik
   Jag har aldrig blivit sambo med en pedofil som har våldtagit 9 åriga flickor när jag själv har en 9 årig dotter – så jag är utan skuld och kastar mer än gärna den flrsta stenen.
   Federley har bevisligen NOLL omdöme. En oerson som bjuder in en dömd pedifil till sitt hem är inte lämplig att ha något som helst inflytande över folks liv och han bör därför få sparken från alla politiska uppdrag.
   Du borde kanske rikta din ”omtanke” till den våldtagna 6 åringen och den våldtagna 9 åringen istället för att slösa den på våldtäktsmannens sambo Fredrik.

   @ Artikelförfattaren
   Federley har personskydd och det är liksom inte så att SÄPO inte informerar den som dom är satta att skydda , om att den som flyttar in nyss är villkorligt frigiven från ett 9 årigt fängelsestraff ?

   Svara
   1. Mediegranskaren Inläggsförfattare

    @Weasel
    Jag har inte koll på hur SÄPOs personskydd fungerar, men rent logiskt är ju inte en dömd pedofil något hot mot Federley själv. Vet du mer exakt hur sådana bedömningar går till? Om det är så att SÄPO informerar om ALL brottslighet på det sättet (med berörda politiker) så är det en bra poäng och något som jag missade att tänka på i min artikel.

    Svara
    1. Weasel

     @ Mediegranskaren

     Nej , jag vet inte exakt hur sådana bedömningar går till , men det vore faktiskt tjänstefel om SÄPO inte informerade ”skyddsobjektet” om att hans nya sambo är grovt kriminell – och detta även om hans tidigare brott inte tyder på att han skulle utgöra någon direkt fara mot Federley personligen.
     Men om SÄPO inte informerar Federley – som har en 9 årig dotter – om att hans nya sambo har dömts för ett antal grova våldtäkter på en 9 årig flicka så…borde de ansvariga på SÄPO börja jobba med exempelvis kanotuthyrning istället för med personskydd.

     Rent juridiskt är det ju även så att pedofilen inte har ”avtjänat sitt straff och sonat sitt brott” när han flyttar in hos Federley. Han är fortfarande under en form av övervakning eftersom han bara är villkorligt frigiven under den sista tredjedelen av straffet.
     Argumentet , som en del har framfört , att han ska betraktas som en fri man faller därför – just eftersom han juridiskt inte är fri.

     Sedan är det ju även så att det numera är känt att Säpo och/eller kriminalvården informerade Federley om hans sambos aktiviteter – och detta ca 2 månader innan Federley kom på att han ”höll på att gå sönder” och var tvungen att sjukskriva sig.

     Samnytts rapportering om detta lämnar säkert en del att önska. Men det gör Expressens också. Och Dagens Nyheters obefintliga rapportering är jag inte heller alltför imponerad av.
     Men oavsett vad man tycker om Samnytt/Expressen/DN omdöme när det gäller rapporteringen så har samtliga visat ett exemplariskt omdöme i jämförelse med Federley.

     Svara
 2. He Adamson

  Det som Mediegranskaren skriver betr. Samhällsnytt är ju rena dravlet!
  Federlay har ju själv bekräftat förhållandet med pedofilerna. Sedan skiter jag fullständigt i vilken politisk färg
  Mediegranskaren har.
  Det är numera endast via alternativa medier som sanningen kommer fram !

  Svara
  1. Mediegranskaren Inläggsförfattare

   Som jag skrev i min kommentar nedan så var det inte bekräftat då jag skrev denna artikel. Och min kritik mot Samhällsnytt var att man baserade sin artikel på rykten från grannar. Nu vet vi att det stämde, men det visste vi inte då. Och att sprida rykten om sådana här allvarliga saker tycker jag är helt fel. Hade Samhällsnytt skrivit samma artikel EFTER att Centerpartiet bekräftade uppgifterna hade jag inte haft några problem med det.

   Svara
 3. NN

  Det är varken medias eller privatpersoners uppgift att påföra skuld på människor baserat på vem de umgås med. Det framstår mer som förtal i betydelsen att avse skada någons rykte.

  Att brottslingens skuld skulle ”smitta” och att det därför att någons ansvar att ”ta avstånd” från denne är en infantil och direkt löjeväckande tanke. Det är även destruktivt för samhället som helhet. Människor är ansvariga för sina egna handlingar, inte för vad andra gör. Att känna, bo granne med, vara vän/sambo/gift/partner med eller umgås med en brottsling, rasist, sexist, nazist, kommunist osv betyder inte att man sympatiserar med, legitimerar, eller ens har förlåtit, den som har gjort fel. Privata relationer är just det: privata.

  Det är mer troligt att vänskapsband och kommunikation har en positiv inverkan.

  Även dömda brottslingar är människor och när de har avtjänat sitt straff ska de återupptas i gemenskapen och delta på så lika villkor som det är möjligt. Det är inte medias eller privatpersoners uppgift att ta på sig rollen som åklagre, domare och bödel i något slags parallellt rättssystem.

  Samhällsnytt har gjort vissa bra grejer. Men sånt här borde de lägga av med. Oavsett om Federley kände till sambons brott eller inte så ska inte Federley belastas.

  Svara
  1. Noname

   Att påstå att han skulle vara ovetande om detta är ett otroligt löjligt påstående. Man ”råkar” inte flytta in med någon som precis alldeless nyss kommit ut från ett så långt fängelsestraff för så pass allvarliga brott. Om det nu är så att han ”missat” detta så är även det extremt oroväckande och ingenting som väcker förtroende.

   Han har dessutom umgåtts med dömda pedofiler tidigare. En av dem gick han ”på jakt” med på sexklubbar i Bryssel. Man råkar inte omge sig med dömda pedofiler till höger och vänster. Federley visste om det och han var ok med det eftersom han själv är ett perverst äckel, vilket hans alter ego ”Ursula” också bevisar.

   Självklart ska Federley belastas för att han går på sexklubbar med dömda pedofiler efter långa dagar med politiska uppdrag, bor med dömda pedofiler och klär ut sig till en översexualiserad pervers kvinna under sina sexlekar. Det är varken en politiker vi vill ha, eller någon man vill ha i närheten av sina barn för den delen. Men fortsätta gulla med pervon och pedofiler för all del. Jag hade aldrig skakat hand med en sådan person, oavsett om han avtjänat sitt straff eller så mycket som bott med en tidigare dömd pedofil.

   Svara
   1. Mediegranskaren Inläggsförfattare

    Nu har det framkommit från Centerpartiet att Federley var medveten om sambons brott. Det i sig tycker jag dock inte ursäktar att sprida rykten om så pass allvarliga saker innan man har fakta på bordet. Nu är det bekräftat att han visste, och då kan man diskutera utifrån det.

    Svara
    1. He Adamson

     Det varken var eller är ett rykte, det är ju fakta, har du inte fattat det !

     Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.