Samhällsnytt får sin egen gissning att låta som fakta i samband med explosionen i Göteborg

Av | september 28, 2021

En explosion har inträffat i centrala Göteborg, och även om det är troligt att det rör sig om någon typ av bomb, så är det ingenting som är bekräftat av polis eller räddningstjänst då det här skrivs.

Vad är problemet?

Samhällsnytt skriver att det var en bomb, men det finns ännu inga bekräftade uppgifter att det rör sig om en bomb. Samhällsnytt kan inte heller hänvisa till en källa vad gäller detta konstaterande. Är det troligt att det var en bomb? Ja. Är troligt samma sak som säkert? Nej. Då ska man heller inte gissa och få det att framstå som fakta.

Om vi håller oss till ”alternativ” media så gör Fria Tider ett bättre jobb. De skriver:

Vi tror att det handlat om en enskild sprängladdning som placerats i en port, och där tryckvågen sedan spridits simultant i flera trappuppgångar, säger en polisman som arbetar med ärendet till Göteborgsposten.

De hänvisar till en källa och drar inga egna slutsatser som Samhällsnytt gör.

Vad skulle gjorts bättre?

Vänta med att dra slutsatser tills fakta ligger på bordet.

Fundera på följande

Önskar Samhällsnytt att det rör sig om en bombning så att de kan spinna vidare på sitt narrativ om att gängkriminaliteten är bortom all kontroll i Sverige? Eller ville de bara vara först med att dra slutsatsen att det rör sig om en bomb? Eller tror du de kan ha dragit slutsatsen av någon annan anledning?

Källa: https://samnytt.se/stor-insats-efter-bombning-av-flerfamiljshus-25-skadade/
Källa: https://www.friatider.se/25-forda-till-sjukhus-efter-explosion-i-centrala-goteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.