Fria Tider pratar ren smörja om det tyska valet

Av | september 27, 2021

Det blev socialdemokraterna som vann det tyska valet, tätt följt av Kristdemokraterna och De gröna på tredje plats. Fria Tider verkar inte gilla valresultatet …

Vad är problemet?

Fria Tider skriver:

SPD har gått till val på en plattform som går ut på att färdigställa den avveckling av Tyskland som inleddes under Angela Merkel.

Avveckling av Tyskland? Här pratar Fria Tider ren smörja, men om jag får gissa beror det på att Tyskland nu går mer i en globalistisk riktning än en nationalistisk. Detta är på tok för subjektivt, och bilden på den söndertrasade tyska flaggan gör knappast saken bättre. Det bör vara upp till läsaren att bilda sig en uppfattning om det håll Tyskland är på väg mot nu. Men journalister har som bekant svårt att inte berätta för folk vad de ska tycka.

Vad skulle gjorts bättre?

Presentera gärna valresultat på ett så objektivt sätt som möjligt, utan att lägga in egna värderingar. Visst är Fria Tider en högerkonservativ sajt, men någon måtta får det vara på den subjektiva presentationen.

Fundera på följande

Vad är viktigt för dig när du konsumerar nyheter? Att nyhetskällan håller sig opartisk eller att den alltid säger saker som du vill höra?

Källa: https://www.friatider.se/socialdemokraterna-vinner-tyska-valet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.