Samhällsnytt attackerar utbildningsminister Anna Ekström på ett överdrivet sätt

Av | maj 12, 2020

Utbildningsminister Anna Ekström har tipsat sina följare på Twitter om ledarskribenter som hon tycker är bra och som tänker själva, och de flesta härstammar från vänsterideologier. Samhällsnytt skriver en väldigt kritisk artikel om detta där man får det att låta som om Ekströms rekommendationer vore något fel och negativt.

Vad är problemet?

Ekström är socialdemokrat, och det är helt naturligt att hon rekommenderar ledarskribenter som står på samma sida som hon själv. Jag förstår faktiskt inte varför detta skulle vara ett problem, så länge som hon inte försöker få det till att bara vissa sorts ledarskribenter ska få finnas. Men det här var en personlig rekommendation på Twitter.

Samhällsnytt raljerar också över Ekströms användning av ordet ”en” istället för ”man”. Inte heller detta är något konstigt eftersom ordet ”en” i det här sammanhanget är starkt kopplat till vänsterfeminism, precis som ordet ”hen”. Samhällsnytt använder sig av kritiska Twitter-inlägg för att få Ekströms inlägg att framstå som generellt kritiserat, men man publicerar också en rad inlägg från ledarskribenter som tackar för berömmet.

Vad skulle gjorts bättre?

Sluta med överdrivna attacker på politiker som ger personliga rekommendationer på Twitter. Klart att en socialdemokrat rekommenderar socialdemokratiska ledarskribenter eller folk som står till vänster.

Källa: https://samnytt.se/starka-reaktioner-nar-s-minister-listar-godkanda-ledarskribenter/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.