Så här vinklar Samhällsnytt för att ändra din uppfattning om en händelse

Av | juli 15, 2019

Nu har Frankrikes president Emmanuel Macron lanserat lett projekt som handlar om att Frankrike ska ha en militär rymdstyrka. Enligt presidenten handlar det framför allt om att skydda satelliter samt att öka landets försvarsförmåga. Istället för att presentera nyheten på ett neutralt sätt väljer Samhällsnytt att driva ett hånfullt narrativ mot Macron.

Först drar man upp budgetunderskott för att försöka få projektet att framstå som dumt och onödigt. Sedan väljer man, väldigt selektivt, inlägg från sociala medier där folk hånar Macron. Det här gör Samhällsnytt för att de vill att du som läsare ska få en viss uppfattning om händelsen. Metoden med selektivt urval och drivande narrativ är lika vanlig bland traditionella medier som bland ”alternativa” medier.

Visst är det så att Macron hånas av en del i sociala medier för projektet, så media ljuger inte. Däremot visar de en ensidig och väldigt vinklad bild av verkligheten, och anledningen är att de tar ställning för eller emot olika politiker, företag och ideologier. Det kan läsaren göra själv.

Källa: https://samnytt.se/macron-lanserar-militar-rymdstyrka-hanas-for-storhetsvansinne/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.