Proffstyckare ska återigen tala om för folk vad de ska gilla

Av | april 7, 2019

Den här gången handlar det om logotyper, närmaste bestämt partiernas logotyper. SVT har bjudit den professionella formgivaren Björn Kusoffsky för att kommentera designen på de olika loggorna. Problemet med artikeln är att människor inte behöver experthjälp för att bilda sig en åsikt om en viss logga. Jag ska förklara närmare vad jag menar.

För att designa en bra logotyp måste man naturligtvis veta vad man gör, som Björn Kusoffsky. Men det är stor skillnad på att designa något och att tala om för en publik vad den ska tycka. Jag är säker på att alla människor som sett partiernas loggor både en och flera gånger redan bildat sig en tydlig uppfattning vad de tycker om dem. Dagens artikel, där SVT låter en proffstyckare säga huruvida partiernas loggor är bra eller dåliga, samt vad de symboliserar, är helt meningslös.

Människor behöver nämligen inte utbildning för att bilda sig en uppfattning. Jag behöver inte någon som ska berätta för mig vad jag ska tycka om en logga, jag kan nämligen tänka själv. Det kan du också.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/partiernas-logotyper-formgivaren-domer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.