Pinsamt uppenbart hur Samhällsnytt vinklar angående demonstrationer

Av | juni 8, 2021

Ytterligare en otillåten demonstration som protesterar mot de coronarelaterade restriktionerna har lösts upp av polisen. Samhällsnytt rapporterar.

Vad är problemet?

För det första står det ingenstans i Samhällsnytts artikel att demonstrationen var otillåten då man vida översteg det antal människor som tillåts samlas på en och samma plats. Sedan fokuserar de på polisens agerande och skriver följande:

När en av demonstranterna som ifrågasatte polisens beteende grips försöker de andra att frita personen. Då ansluter sig en större polisstyrka till tumultet – som börjar ursinningslöst slå mot medborgare.

I videon kan man tydligt se att folkmassan använder våld, vilket Samhällsnytt alltså formulerar som ”fritagning”. Det är detta våld som gör att polisen använder våld tillbaka. Vad skulle de annars göra? Stå och se på medan folket tar lagen i egna händer?

Samhällsnytt tar väldigt tydlig ställning för demonstranter vars budskap man gillar. Och varför ger man en så vinklad beskrivning när vem som helst kan titta på videoklippet och se själva?

Vad skulle gjorts bättre?

Behandla alla demonstranter på samma sätt. Otillåtna demonstrationer är lika illa oavsett vilka det är som protesterar. Våld mot poliser likaså.

Fundera på följande

Tror du att Samhällsnytt hade presenterat allting på samma sätt om det varit palestinier eller Black Lives Matter som demonstrerat?

Källa: https://samnytt.se/video-har-slar-coronapolisen-ner-demonstranter/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.