Oseriös rubriksättning av Fria Tider

Av | oktober 16, 2019

Man ska komma ihåg att de flesta endast läser rubrikerna på en nyhetssida, utan att klicka sig in till själva artikeln. Av den anledningen är det oerhört viktigt att rubriksättningen blir rättvisande. De flesta vet att tidningar som Aftonbladet och Expressen sysslar med klickbete, men det är inte bara de som ägnar sig åt den typen av oseriös journalistik. Idag visar Fria Tider prov på hur man med selektivt urval skapar en riktigt oseriös rubrik.

Fredrik Reinfeldt, den förre moderatledaren och statsministern, har i en intervju med Expressen förklarat hur han tror att Sverige kan öka säkerheten på offentliga platser som exempelvis parker. Reinfeldt nämner dans, träning och fler serveringar som förslag på hur detta skulle kunna genomföras. Det Fria Tider gör är att man plockar ut dansen och får den att låta som Reinfeldts förslag till minskad brottslighet.

Hade man varit mer ärlig hade man skrivit något i stil med ”Reinfeldt föreslår dans, träning och fler serveringar för ökad säkerhet i offentliga miljöer”. Men istället väljer man alltså ut det som låter löjligast i sammanhanget i ett försök att förlöjliga Reinfeldt.

Källa: https://www.friatider.se/reinfeldt-vill-dansa-bort-brottsligheten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.