Nyheter Idag drevar mot Anders Ygeman

Av | augusti 14, 2019

Här har vi ett bra exempel på ett klassiskt mediedrev. Sveriges energiminister Anders Ygeman råkade i ordgräl med Norges regering angående terrorattacken mot en norsk moské. Men Nyheter Idag skildrar händelsen på ett väldigt vinklat sätt som kännetecknar ett drev; man skriver uteslutande dåliga saker om Ygeman i tre olika artiklar under samma dag.

Först skriver man om Ygemans ”nazistattack”. Vad för nazistattack? Ygeman kommenterade den norska statsministerns uttalande om att många nazister på norska gator kommer från Sverige, där han attackerar Listhaug som är folkhälsominister i Norge.

Sedan publicerar man en artikel där Listhaug ger svar på tal åt Ygeman. Även i denna artikel porträtteras Ygeman på ett negativt sätt. Man lyfter till exempel fram kritik mot honom i sociala medier där man med selektivt urval bara plockar inlägg som är emot Ygeman.

Slutligen har vi den tredje artikeln där KDs Johan Ingerö kritiserar Ygeman för att vara oförskämd. Tre artiklar inom loppet av ett dygn alltså, där alla matar på med samma narrativ: Ygeman gjorde fel och Ygeman är oförskämd. Med andra ord ett klockrent exempel på ett medialt drev från Nyheter Idag.

Källa: https://nyheteridag.se/ygemans-nazist-attack-pa-norska-regeringen/
Källa: https://nyheteridag.se/listhaugs-svar-pa-ygemans-pahopp-inte-vagat-diskutera-invandring/
Källa: https://nyheteridag.se/kd-ygeman-skyldig-till-otroligt-etikettsbrott-i-diplomatin-som-skadar-sverigebilden/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.