Nu ska det bli intressant att se hur media hanterar Paludan vs Rojavakommittéerna

Av | januari 16, 2023

Aktivistgruppen Rojavakommittéerna hängde upp en docka föreställandes Turkiets president Erdoğan mitt i Stockholm. Liknelsen med hur Italiens fascistdiktator Mussolini hängdes efter sin avrättning är slående.

Vad är problemet?

Nu vill provokatören Paludan bränna koranen utanför Turkiets ambassad i Stockholm. I sammanhanget ska man då komma ihåg hur den svenska journalistkåren betedde sig i samband med korankravallerna, då de flesta debatterade för en inskränkning av yttrandefriheten (man attackerade Paludan, och inte de muslimer som gick bärsärkagång). Nu helt plötsligt ser man inte en kotte som attackerar samma rättighet, då Rojavakommittéerna utfört sin aktion.

Hyckleriet från journalisterna är ganska uppenbart, men vi får se hur de hanterar Paludans koranbränningar den här gången.

Vad skulle gjorts bättre?

Journalisterna borde definitivt inte moralisera över vad som är OK och inte. Själva poängen med yttrandefriheten är just att man måste acceptera att åsikter man själv tycker är vidriga ska få yttras. Det ska inte vara en diskussion om ”rätt” eller ”fel” värderingar, den slutsatsen ska lämnas till läsaren/tittaren.

Fundera på följande

Hur tror du media kommer rapportera om Paludans koranbränningar den här gången (om de blir av)? Kommer man fokusera på yttrandefriheten (som i fallet med Rojavakommittéerna), eller kommer man propagera för att yttrandefriheten inte ska gälla då man kränker islam?

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/paludan-vill-branna-koranen-vid-turkiets-ambassad/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.