När sanningen blir kontroversiell vet man att man lever i en galen tid

Av | augusti 26, 2023

SVTs Mats Knutson brukar inte smyga in vinklingar i sina analyser, men även solen har sina fläckar!

Vad är problemet?

Analysen handlar om Sverigedemokraten Richard Jomshofs tweet (eller vad kallas ett meddelande nu när plattformen heter X?) som bland annat sade att profeten Muhammed var massmördare och slavhandlare, vilket är helt sant. Han var dessutom pedofil då han gifte sig och hade sex med en minderårig flicka. Knutson kallar Jomshof för kontroversiell, men borde det inte vara kontroversiellare att hylla en massmördare, pedofil och slavhandlare?

Naturligtvis ska man också sätta detta i sitt sammanhang och konstatera att Muhammed inte stack ut särskilt mycket på den tiden. Slaveri och det vi idag kallar pedofili var helt naturligt för drygt 1 000 år sedan.

Problemet kvarstår dock, Knutson kallar indirekt sanningen för kontroversiell, medan en religiös ledargestalt, som egentligen var en ganska vidrig människa, inte är kontroversiell.

Sedan säger även Knutson:

Naturligtvis är koranbränningarna det stora säkerhetspolitiska hotet …

Nej, koranbränningarna utgör inget hot. Det gör däremot de muslimer som hotar Sverige med våld och död.

Vad skulle gjorts bättre?

Sluta skyffla över skuld på provokatörer. Det skulle SVT aldrig göra om provokatörerna var hbtq-människor eller feminister.

Fundera på följande

Tror du SVT eller SR någonsin kommer ifrågasätta eller granska muslimer som grupp? Eller kommer de fortsätta låtsas som att det bara handlar om ”en islamistisk minoritet”?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-jobbig-ar-konflikten-kring-jomshof-for-regeringen

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.