När den nya regeringen gör som SVT vill lyfts helt plötsligt positiva röster fram

Av | november 7, 2022

Den nya högerregeringen ska nu avsätta 200 miljoner kronor till att återställa våtmarker. Och nu helt plötsligt lyfter SVT fram positiva röster.

Vad är problemet?

SVT har som bekant knappt gjort något annat än att lyfta fram kritik mot Tidöavtalet, men idag låter det annorlunda. Nu ska nämligen regeringen lägga 200 miljoner kronor per år på att återställa våtmarker för att minska Sveriges koldioxidutsläpp. Och då är det positiva tongångar från SVT, eftersom detta är ett förslag de gillar.

Problemet är att man verkar lyfta fram kritik då det handlar om politiska förslag man själva inte tycker om (till exempel visitationszoner), medan man lyfter fram beröm då det förs fram exempelvis satsningar på klimatet.

Vad skulle gjorts bättre?

SVT borde vara konsekventare och inte välja röster beroende på vad man själva tycker. Hittills (sedan den nya regeringen tillträdde) är det uppenbart att det varit på det sättet. Det bästa är om man lyfter fram en negativ och en positiv röst/expert till varje politiskt förslag som granskas.

Fundera på följande

När du läser artiklar på svt.se som handlar om politiska förslag kan du själv lägga märke till vilka röster som SVT väljer att lyfta fram. När lyfter man fram positiva röster, när lyfter man fram negativa, och när lyfter man fram både och?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-lagger-200-miljoner-per-ar-pa-vatmarksprojekt

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.