Mats Knutson glömmer en viktig faktor i sin analys om klimatfrågan

Av | oktober 19, 2021

SVTs inrikespolitiske kommentator Mats Knutson analyserar klimatfrågan samt tillhörande faktorer som energifrågan och jobb.

Vad är problemet?

Knutsons analyser angående energin och jobben ser jag inga problem med, men han glömmer SVTs egen roll. För på frågan hur stor roll klimatet kommer spela i valet nästa år handlar det inte bara om vilka områden klimatet påverkar, utan även om hur SVT påverkar tittarna. SVT har så många tittare att de över tid har makten att påverka vad folk ska bli intresserade av. Skriv flera klimatartiklar varje dag (som de gör just nu) under en lång tid så kommer intresset för frågan att öka.

Vad skulle gjorts bättre?

Media spelar en stor roll angående vilka frågor som folk uppfattar som intressanta, det har vi hört SVT själva prata om när det gäller brott och straff (undersökningar som visar att svenska folket uppfattar att det begås fler brott än vad det egentligen gör, för att media skriver om frågan så mycket). SVT borde helt enkelt plocka med sig själva som bidragande faktor huruvida svenska folkets intresse för klimatfrågan kommer öka eller sjunka.

Fundera på följande

Varför vill inte SVT prata om sin egen roll i klimatfrågan, alltså hur mycket de påverkar folks intresse?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/splittrad-opinion-och-malkonflikter-baddar-for-valdebatt-om-klimatet

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.