Mats Knutson analyserar lika vinklat som vanligt

Av | januari 16, 2019

Idag släppte Jonas Sjöstedt fram Stefan Löven under mycket tveksamma former. Han sade att det fanns ett skriftligt avtal mellan honom och Löfven, men ville inte visa det. Samtidigt som både Löfven och Björklund hävdade att det var deras avtal som gällde och inget annat. Det finns alltså skäl till att tro att Vänsterpartiet bara bluffar när de sedan säger att de är beredda att fälla Löfven om han försöker införa marknadshyror på bostadsmarknaden eller luckra upp arbetsrätten.

Knutson menar att Sjöstedts förhandlingsposition är svag på grund av alternativen, vilket Knutson förklarar är en M-ledd regering. Men så behöver det inte alls bli. Att Knutson hela tiden tar detta för givet, och inte vill se andra alternativ, är en vinkling. Läsaren ska tro att ett nej från Sjöstedt är detsamma som en ny M-regering, men det kan lika gärna bli så att helt nya avtal skrivs.

Att andra möjligheter inte ens lyfts fram tyder också på att Knutson bara är intresserad av att fösa fram sin egen ståndpunkt, snarare än att presentera en rad olika alternativ som faktiskt är möjliga, och sedan spekulera vad dessa skulle landa i.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sjostedt-kommer-att-hanas-men-kan-bli-en-vinnare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.