Lydia Farran-Lee på SVT är ”nöjesreporter”, vad gör en sådan förutom att slösa bort skattemedel?

Av | juni 1, 2022

Lydia Farran-Lee arbetar hos SVT som nöjesreporter. Då kanske du tänker ”jaha, och?”, men glöm aldrig att allting som SVT gör finansieras av dina och mina skattepengar.

Vad är problemet?

Om vi kollar på analysen där Farran-Lee tycker att SVTs eget program Gift vid första ögonkastet borde kallas för underhållning snarare än socialt experiment, så kan man direkt ifrågasätta ordvalet ”analys”. För vad det egentligen handlar om är bloggskrivande, ungefär det som jag sysslar med just nu. Skillnaden är naturligtvis att Mediegranskaren inte finansieras av skattepengar, och det gör inte de flesta andra bloggar heller för den delen.

Att ha folk anställda med skattepengar som skriver vad de tycker om underhållning är naturligtvis rent vansinne. Det är också ett exempel på hur skattemedel slösas bort istället för att respekteras.

Vad skulle gjorts bättre?

SVT behöver inga nöjesreportrar som skriver av sig sina åsikter i olika frågor, de behöver banta verksamheten och börja respektera varenda krona de får varje år utan att behöva prestera. Istället för att skriva ”analyser” om underhållning hade SVT kunnat granska sin egen partiskhet i vissa frågor, eller kanske granska vissa redaktioner.

Fundera på följande

Vad skiljer Farran-Lees text från andra tyckartexter om Gift vid första ögonkastet? Är hennes åsikter värda en liten slant av dina skattepengar?

Källa: https://www.svt.se/kultur/dags-for-gift-vid-forsta-ogonkastet-att-slopa-vetenskapsanspraket

Kategori: SVT

En reaktion på “Lydia Farran-Lee på SVT är ”nöjesreporter”, vad gör en sådan förutom att slösa bort skattemedel?

  1. Globetrotter

    SVT/SR ska inte finansieras med skattemedel. Det stimulerar inte utveckling utan förstärker bara navelskåderiet. Har själv slutat att ta del av SVTSR:s ”tyckande” programutbud sedan år tillbaka. Med en parabolanslutning får jag se världen utanför EU boxens självtillräcklighet och kan då på egen hand få avgöra informationens källvärde och relevans.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.